130 anys de Zenòbia Camprubí

retrat de Camprubí (Joaquín Sorolla)

L’escriptora i traductora Zenòbia Camprubí va néixer a Malgrat de Mar el 31 d’agost de 1887, ara fa 130 anys. Fou una dona culta, versada en el món de la literatura i les llengües, la música, l’aritmètica, la gramàtica i la geografia. Camprubí va rebre bona part de la seva educació a través de la seva mare i la seva àvia, així com de professors particulars. La malgratenca va destacar sobretot per les traduccions de l’obra del poeta i filòsof bengalí Rabindranath Tagore. Però Camprubí també es va caracteritzar per la seva actitud lliberal, l’activisme i la lluita pels drets de les dones.

El 1916, Zenòbia Camprubí es casa amb el poeta Juan Ramon Jiménez, de qui es convertir en secretària i col·laboradora.

per saber més:

Zenòbia Camprubí Aymar