Retiren la bandera espanyola del balcó de l’ajuntament

A principis d’aquesta setmana, poc després de la celebració del referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya, es va fer retirar la bandera espanyola del balcó de l’ajuntament. Una acció que també s’ha dut a terme en moltes localitats catalanes com a senyal de protesta per la brutal actuació policial al llarg de la jornada electoral de l’1-O i durant la qual unes 900 persones van resultar ferides.

“Per dignitat no podem mantenir onejant una bandera que en aquest moment representa un Estat que ens vol mantenir súbdits”.

En aquesta línia s’han manifestat veus del govern municipal. Des d’on s’ha subratllat que la retirada de la bandera espanyola respon a “la violència d’Estat patida per la població arreu del territori per exercir el dret a votar en referèndum d’autodeterminació. Per dignitat no podem mantenir onejant una bandera que en aquest moment representa un Estat que ens vol mantenir súbdits utilitzant la repressió de les nostres llibertats civils”.

Anuncis