Gratis, el certificat d’eficiència energètica

Actualment és obligatori disposar del certificat d’eficiència energètica tant per llogar com per vendre un local o un habitatge. Els propietaris que no disposin d’aquest certificat poden ser multats amb sancions que van fins als 6.000 euros.
L’anomenat “certificat d’eficiència energètica” és un document que cataloga els immobles segons si són més o menys eficients a l’hora d’aprofitar l’energia. Els classifica en una escala de set lletres en què la A correspon als més eficients i la G, als menys. Busca que els compradors o els llogaters puguin valorar i comparar l’eficiència energètica com a un criteri més per a la presa de decisions de compra o lloguer.

“S’ofereix de manera totalment gratuïta per les cases i pisos que es posin a la venda exclusivament a través d’Hàbitat Malgrat”.

“Per determinar aquesta eficiència es mira si els edificis estan ben aïllats, si es treu partit de la llum i l’escalfor del sol…”, explica Salvador Zaforas, d’Habitat Malgrat. El gerent d’aquests agents immobiliaris col·legiats de Malgrat de Mar subratlla que només tècnics registrats poden emetre aquest certificat. Des d’Habitat Malgrat s’ofereix de manera totalment gratuïta per les cases i pisos que es posin a la venda exclusivament a través dels seus serveis immobiliaris, sempre que el preu sigui el taxat per ells i acordat amb el propietari.

Anuncis