Concentració i ple contra el 155

foto: E.P.

Aquest dimecres al vespre, desenes de persones s’han concentrat davant les portes del consistori malgratenc per expressar el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155. Es tracta de la mesura endegada pel govern espanyol amb l’objectiu de suspendre l’autonomia de Catalunya.
Poc després de la reivindicació ciutadana, a les 20 h, s’ha iniciat un ple extraordinari i d’urgència a l’ajuntament. El govern municipal ha posat damunt la taula la moció plantejada per l’AMI i ACM. El document, que inclou el suport al Parlament català, sol·licita que s’aturi la suspensió de l’autonomia catalana.

La moció s’ha aprovat amb els vots a favor dels partits al govern -JxM, ERC, PDECat i CUP. La regidora del Partit Popular hi ha votat en contra. Els representats socialistes no han assistit al ple, motiu pel qual se’ls ha acusat de còmplices de l’aplicació de l’article 155.

La jornada també ha servit per tornar a exigir la llibertat dels presidents d’Òmnium i l’ANC, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En aquest sentit, al balcó del consistori s’hi ha penjat una pancarta on es pot llegir “Llibertat presos polítics”.

Anuncis