“Tancat per dignitat”

Pocs negocis són els que han secundat la vaga general d’aquest 8 de novembre a Malgrat de Mar. Els que sí s’han sumat a l’aturada ho han fet en senyal de repulsa i rebuig a les mesures de repressió endegades per l’Estat espanyol. El tancament també ha servit per demanar la llibertat dels presos polítics i per defensar els drets democràtics i llibertats de la ciutadania. “Tancat per dignitat”, “Llibertat presos polítics” són alguns dels cartells que s’han pogut veure a les portes dels establiments i empreses que han tancat les seves portes.

En el cas de l’ajuntament, el seguiment de la vaga ha estat a l’entorn del 31%, segons fonts municipals. Cal destacar, però, que bona part dels treballadors del servei de les brigades municipals -un 70%- l’ha secundat. La biblioteca La Cooperativa s’ha mantingut tancada al llarg de tot el dia.
Pel que fa a les escoles, el seguiment de la vaga general ha estat força desigual. L’escola pública Montserrat ha estat el centre educatiu on l’aturada ha tingut el seguiment més massiu.

Crits de “Llibertat!” davant les portes de l’ajuntament de Malgrat de Mar durant la concentració ciutadana.

A les sis de la tarda, un centenar de persones s’ha concentrat davant les portes del consistori. Durant la convocatòria s’ha exigit que es deixi en llibertat a les persones actualment empresonades per motius polítics. La trobada ha finalitzat amb el cant de l’Himne de Catalunya.

Al llarg de tota la jornada, membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Malgrat de Mar s’han desplegat a diferents punts del territori. Ho han fet per participar a les diverses concentracions convocades a les principals vies d’accés a Catalunya. Un fet que ha comportat nombrosos problemes de mobilitat a les carreteres i autopistes catalanes.