Un grup d’espanyolistes agredeix membres del govern

Aquest dijous a la tarda, una vuitantena de persones s’ha aplegat davant les portes del consistori malgratenc per reclamar que el govern municipal torni a posar la bandera espanyola al balcó de l’ajuntament.
Durant la concentració s’han viscut moments de forta tensió, quan alguns dels assistents han volgut accedir a la sala de plens i la policia els hi ho ha impedit -al·legant motius de seguretat-, ja que la sala era plena. L’incident ha comportat que es requerís la presència d’agents de paisà del Mossos d’Esquadra. Finalment, la policia ha permès l’entrada a una desena dels manifestants.
Els concentrats al carrer han proferit crits a favor d’España i han entonat càntics i cançons populars. S’han mostrat a favor de l’empresonament del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, així com de l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa.

La regidora del Partit Popular, Ana Vega, ha encoratjat en diverses ocasions els concentrats, fent onejar la bandera espanyola des d’una de les finestres de l’ajuntament poc abans de l’inici del ple municipal que s’havia de celebrar al consistori.

La tensió viscuda al carrer s’ha repetit a la sala de plens, on un grup d’espanyolistes ha insultat i increpat l’alcaldessa i els regidors de l’equip de govern. La policia ha intervingut novament i el ple s’ha hagut de suspendre. En sortir de l’ajuntament, els insults i amenaces als regidors han continuat. Membres del govern local han estat agredits.

Anuncis