Cap a una igualtat efectiva

Cap de setmana marcat pels actes organitzats amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones. Un dels més destacats és la presentació aquest dissabte del primer Pla d’igualtat de Gènere de Malgrat de Mar. Es tracta d’un document que estableix les línies a seguir els pròxims anys en matèria d’”igualtat efectiva entre homes i dones”.
El pla es presentarà a l’espai de les Peixateries Velles del municipi, al voltant de les set de la tarda. Abans, però, es llegirà el manifest institucional contra la violència a les dones i s’il·luminarà la façana del consistori de color lila. L’acte finalitzarà amb un concert de petit format.

Un taller sobre la violència contra les dones als mitjans de comunicació i contes per a infants sobre la igualtat de gènere són altres de les activitats relacionades que s’han desenvolupat al llarg de divendres.

“El festival que no vol existir”

Malgrat de Mar acollirà aquest diumenge dia 26 de novembre FemPop. Un festival protagonitzat única i exclusivament per dones. Artistes que no solen trobar-se en els circuits habituals. El festival es presenta com una crítica punyent i alhora una reivindicació, “un puny alçat contra la terrible desigualtat que regna en la indústria musical” i on les dones queden pràcticament sempre relegades a un segon terme.

FemPop presenta un total de cinc concerts. Es faran en llocs poc comuns: la sala de plens de l’ajuntament, la Capella de l’Antic Hospital, la sala s’assaig del Centre Cultural, la plaça Anselm Clavé i la biblioteca La Cooperativa.

Anuncis