Defensen la necessitat de la gatera

Les instal·lacions de la gatera (arxiu)

L’Associació d’Amics dels Animals de Malgrat de Mar assegura que la clausura de la gatera ha estat fruit d’una mala gestió política i en responsabilitzen directament el regidor de Salut Pública Jofre Serret.

Segons s’ha explicat des de l’entitat, el passat mes d’agost es va recollir una vintena de cadells de gats abandonats al carrer. En aquell moment, les instal·lacions no podien allotjar-los ja que fent-ho se sobrepassaria el límit d’animals acollits establert pel protocol. Els fets es van traslladar al regidor, qui va ordenar introduir-los a la gatera en espera de resoldre la situació. Es tractava d’animals molt joves, que no podien vacunar-se degut al seu pes i alguns dels quals eren portadors del virus anomenat panleucopenia sense saber-ho. Els gats no van poder rebre l’assistència adequada en aquests casos -les dimensions de l’espai no ho permetien-, el virus es va escampar i quinze d’aquests cadells es van haver de sacrificar. Els Amics dels Animals han assegurat que la resta de gats allotjats a l’espai no “van patir cap mal”.
L’entitat ha assenyalat que altres instal·lacions s’han trobat amb situacions similars, és a dir amb l’afectació d’aquest tipus de virus, i en cap cas s’ha produït el seu tancament.

Després de recordar la “lluita constant” per aconseguir les instal·lacions, així com les bones condicions en què s’han mantingut fins ara i el benestar obtingut pels gats recollits, els Amics dels Animals de Malgrat de Mar han demanat al regidor de Salut Pública que “reconsideri el tancament de la gatera i s’adoni de l’error tan greu” que està causant. A més, l’entitat ha subratllat que demostrarà la necessitat del servei de la gatera al municipi.

Segons diverses fonts consultades, el virus panleucopenia és una de les principals causes de mort entre els cadells de gats que es troben abandonats al carrer. És un virus de fàcil transmissió i molt freqüent a l’estiu. Els símptomes que manifesten els gats afectats són vòmits, diarrea, apatia i mobilitat reduïda. La malaltia ocasiona deshidratació i l’animal pot acabar morint si no rep l’ajuda apropiada.

Anuncis