Simulacre d’incendi al Montserrat

foto: escola Montserrat

210 nens i nenes de l’escola Montserrat de Malgrat de Mar han estat evacuats degut a un incendi. Els fets han ocorregut aquest dimarts al matí, poc abans del migdia. L’alarma del centre ha saltat. Ràpidament, professors i personal de l’escola han posat en marxa el pla d’emergències dissenyat per aquest tipus d’incidents. Els alumnes han estat conduits fins els patis per tal de protegir-los i mantenir-los en una zona segura i allunyada del foc.

El director de l’escola Montserrat, Vicenç Nadal, ha explicat que tot plegat ha format part d’un simulacre. Prèviament se n’ha informat a la policia i Protecció Civil i els alumnes han rebut les explicacions oportunes abans de realitzar-lo, per fer-los saber com s’ha d’actuar davant una situació així. “Es tracta d’una pràctica que hem de dur a terme a l’escola al llarg del primer trimestre del curs”, ha indicat Nadal.

Els nens i nenes han estat evacuats fins a un lloc segur en poc menys de 2 minuts.

El director del centre educatiu n’ha fet una valoració positiva. Des de que s’ha activat l’alarma fins que els nens han estat evacuats al lloc indicat, s’ha trigat 1 minut i 58 segons. “Si no passa de 2 minuts és que ho hem fet bé”, ha subratllat Vicenç Nadal.