L’independentisme guanya a Malgrat de Mar

Aquest dijous 21 de desembre, després de les eleccions al Parlament de Catalunya imposades per l’estat espanyol en el marc de l’aplicació de l’article 155, el resultats obtinguts han avalat donar continuïtat al procés independentista que hauria de fer efectiva la República catalana. Seguint la tònica general expressada a tot Catalunya, així ho han decidit també un total de 5.133 persones a Malgrat de Mar, que són els vots que sumen els partits d’ERC, Junts per Catalunya i la CUP. Per contra, les forces constitucionalistes -Ciutadans, PSC i PP- han arrencat 4.594 vots al municipi.

A la jornada electoral hi ha participat un 79,17% del cens. És a dir, de les 13.436 persones que podien exercir el seu dret a vot ho han fet 10.637.

A excepció d’alguns fets pràcticament anecdòtics, com la retirada d’un minúscul llaç groc al pessebre de la biblioteca La Cooperativa, el comicis s’han desenvolupat amb normalitat, sense incidències remarcables.