La grip, en fase d’epidèmia

Durant la última setmana, la grip ha entrat en fase d’epidèmia, segons estableixen els diferents indicadors. L’activitat correspon a una temporada gripal habitual. Enguany, però, s’ha detectat un increment de casos entre el grup de població de 0 a 4 anys d’edat. Pel que fa a la resta, els adults, la taxa d’incidència de síndrome gripal es manté estable.

Com a conseqüència d’aquesta nova epidèmia de grip, les visites als centres hospitalaris han augmentat. Les urgències dels centres d’atenció primària, com el de Malgrat de Mar, també han hagut d’atendre més usuaris del que és habitual si es compara amb qualsevol altra època de l’any.

Davant aquesta situació. Els professionals recorden que “la millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular”.