Inquietud per la inspecció tècnica de la vivenda

Els darrers dies, veïns de Malgrat de Mar han rebut una notificació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya on se’ls recorda la obligació que tenen de sotmetre les seves propietats a la inspecció tècnica d’edificis (ITE). La mesura serveix bàsicament per avaluar l’estat estructural de l’immoble, reparar-ne els desperfectes i evitar danys en un futur a béns o persones. Un arquitecte o aparellador és el professional encarregat d’elaborar l’informe tècnic sobre l’estat de salut de l’edifici. Posteriorment es lliura a l’administració, que és qui determina si la propietat obté o no el certificat d’aptitud.

Habitatge assenyala que el seu incompliment pot comportar sancions d’entre 9.000 i 90.000 euros.

Inicialment, els afectats per aquesta inspecció tècnica són els “edificis unifamiliars i plurifamiliars amb ús d’habitatge, encara que ho comparteixin amb usos parcials no residencials” i han de passar-la abans dels 45 anys d’antiguitat.
El document rebut pels veïns també assenyala que l’incompliment de la inspecció tècnica pot comportar sancions d’entre 9.000 i 90.000 euros.

Davant aquest fet, diversos veïns ja han expressat la seva inquietud ja que els “fa por” haver d’afrontar les despeses que els pugui ocasionar la reclamació. A més, en són molts els que asseguren no tenir diners per tirar-ho endavant.

contingut addicional: Inspecció tècnica de l’edifici

KF 11des2017

Anuncis