Lluita veïnal contra el soroll

Les veïnes i veïns dels carrers Passada i Girona han vist com es materialitza una de les seves demandes. Finalment, el govern local ha començat a desenvolupar l’estudi sobre el soroll llargament reclamat pel veïnat.
Sense anar més lluny, aquest passat divendres s’ha instal·lat un sonòmetre a la zona. L’aparell es troba ubicat a la primera planta de la casa d’un particular, al carrer Girona. Durant una setmana el sonòmetre recollirà dades sobre el nivell de pressió del so en aquest tram del nucli urbà de Malgrat de Mar. La mesura servirà per determinar el grau de contaminació acústica que asseguren patir els veïns.

L’acció ha estat ben rebuda i aplaudida pel veïnat, però només en part ja que la consideren insuficient. Segons ha explicat Núria Girons, presidenta de l’associació Eix Passada-Girona, des de l’entitat es va demanar que es col·loquessin fins a 4 sonòmetres. 3 en diferents punts de l’eix i 1 en un carrer per a vianants. “D’aquesta manera s’obtindria un resultat més ajustat a la realitat i es podria fer una comparativa”, ha detallat Girons.

contingut relacionat:

Més de 5.600 vehicles diaris pels carrers Girona i Passada