Crearan un supermercat solidari

centre la Immaculada

El govern local busca un nou local on ubicar-hi el Banc d’Aliments. Aquest canvi respon a la voluntat de millorar el servei que s’ofereix actualment, han indicat fonts municipals. Les característiques del nou espai estan condicionades a tenir “una superfície entre 600 i 800 m2, una ubicació més cèntrica, amb bon accés i amb tots els serveis”, s’ha matisat.

El canvi d’emplaçament del Banc d’Aliments està estretament lligat a la intenció de crear un supermercat solidari al municipi, tot i que encara se’n desconeixen els detalls. La iniciativa permetria donar ajuda a persones i famílies que travessen una difícil situació degut a la crisi econòmica. Es tractaria d’una acció similar que ja s’ha dut a terme en diferents localitats catalanes. El seu funcionament seria el d’un economat, un magatzem on els beneficiaris del servei podrien adquirir els productes de primera necessitat a preu de cost.

(actualització) El regidor d’Acció Social ha revelat detalls sobre la iniciativa. Jofre Serret ha matisat que es tracta d’un projecte -pràcticament en estat embrionari- a través del qual es vol “dignificar el servei que es presta en aquests moments a les persones que ho necessiten”. Als usuaris beneficiats se’ls facilitarà una targeta per adquirir els aliments en aquest supermercat. “En cap cas hauran de pagar res”, ha subratllat Serret.

De manera paral·lela se’ls ensenyarà i ajudarà a “racionalitzar i administrar els productes que adquireixen”. Serà l’àrea de serveis socials qui derivarà aquestes persones al servei, que seguirà comptant amb el suport del voluntaris de Càritas i altres.

Anuncis