Contra la pobresa energètica

water-2057924_1280

Un any més, i ja en van dos, Malgrat de Mar s’ha sumat a la Marató per l’Estalvi Energètic. Es tracta d’una iniciativa nascuda amb un doble objectiu. Per un costat, es busca sensibilitzar als alumnes dels centres educatius, treballadors i usuaris de les instal·lacions públiques sobre l’ús i el consum que se’n fa de l’energia. Per altra banda, els diners que s’aconsegueix en finalitzar la marató es destinen a lluitar contra la pobresa energètica.

Enguany hi participen cinc edificis públics. Dos més que en l’anterior edició de la marató.

La marató tindrà lloc al llarg de tot aquest mes de febrer. Els edificis de la biblioteca, els dos pavellons esportius i les escoles Montserrat i Marià Cubí hauran de reduir el consum d’aigua, electricitat i gas. Els diners obtinguts a través de l’estalvi energètic d’aquestes instal·lacions serviran per ajudar a famílies que es troben en situació de pobresa energètica. L’any passat es van aconseguir un total de 4.747 euros.

La 3a edició de la Marató per l’Estalvi Energètic aplega un total d’11 localitats catalanes. Malgrat de Mar és, de totes elles, la més petita i l’única de la comarca del Maresme.