La comissaria de Malgrat de Mar, un referent a Catalunya

El projecte de construcció de la nova caserna de policia a la localitat de Valls ha reobert el debat sobre la necessitat d’abordar el model d’aquest tipus d’instal·lacions. En aquest sentit, des de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) s’ha posat de manifest la defensa d’implementar el model de comissaria de Malgrat de Mar. El sindicat ha fet extensiva la seva demanda al departament d’Interior, la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis, entre d’altres.

Amb el pas dels anys, la comissaria de policia de Malgrat de Mar s’ha convertit en tot un referent a Catalunya. La prova és la infinitat de visites que ha rebut de diferents sectors de l’administració i cossos policials d’arreu interessats en el projecte. Un fet que ha estat molt ben valorat per Joaquim Martínez, Inspector en Cap de la Policia Local. “És una satisfacció. Crec que per a tots”, ha subratllat. Martínez ha recordat que el projecte inicial “copiava pràcticament una comissaria dels Mossos d’Esquadra. Tot i que es va optar per mantenir l’aspecte exterior de l’edifici, s’hi van introduir alguns canvis. Es va adaptar i millorar la distribució interna per fer còmode la tasca diària dels agents i sobretot el servei que s’ofereix als usuaris”.

La comissaria de policia de Malgrat de Mar es va inaugurar l’any 2009. El projecte de construcció va costar uns 3 milions.

La comissaria de la Policia Local de Malgrat de Mar és un edifici de tres plantes i disposa d’uns 1.800 m2. Les instal·lacions ofereixen un espai d’atenció als ciutadans més ampli, així com sales de formació i reunions, espais per al personal, sales de material o una galeria de tir. La comissaria també compta amb un aparcament en superfície, un altre de soterrat i espai per al dipòsit municipal de vehicles.

Les noves infraestructures van substituir les que hi havia a la riera de Can Feliciano, que havien quedat obsoletes i calia “donar resposta a les necessitats del moment en matèria de seguretat i atenció ciutadana degut a l’augment de la població”, segons va manifestar el govern de l’època. L’actual comissaria es va inaugurar l’any 2009 i la seva construcció va costar vora els 3 milions d’euros.