El govern local manté el llaç groc

Un llaç lluminós de color groc presideix la plaça de l’església de Malgrat de Mar. S’hi va instal·lar juntament amb l’ornamentació nadalenca el passat mes de desembre. L’element hi continuarà estant “sine die”, ha indicat la tercera tinent d’alcalde Núria Casajuana. Es tracta d’un símbol reivindicatiu per deixar palès que “volem que les persones presoneres tornin a casa”, ha subratllat Casajuana en al·lusió a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. “Les decisions judicials no són ajustades a dret, responen a una privació de llibertat i vulneren el dret polític i de llibertat d’expressió”, ha emfatitzat la tinent d’alcalde.

Núria Casajuana també ha criticat el paper pres per molts líders i partits polítics. “Mantenir-se en l’equidistància no és fer política. Ho fan per no mullar-se i obtenir un rèdit polític de cara a les pròximes eleccions”, ha manifestat. Casajuana considera que el deure dels polítics és precisament tot el contrari del posicionament adoptat per alguns. “Com a tals hem de denunciar aquells fets que no estan bé, per això som polítics i no ens poden mantenir al marge”, ha sentenciat.