Canvien fanals malmesos per les pixades de gos

dav

Els mals hàbits de molts amos de gossos propicien no només brutícia als espais públics sinó que part del mobiliari urbà acabi malmès. És el cas dels fanals de l’enllumenat públic, on els animals domèstics sovint s’hi pixen. Amb el temps s’oxiden, es corroeixen i es corre el risc que el fanal caigui.

Els darrers dies, operaris de la brigada municipal actuen a la zona del barri de Malgrat Nord, un dels punts del municipi on també s’hi ha detectat aquesta problemàtica. Els treballadors estan substituint una dotzena de fanals malmesos per uns de nous. Alguns, però, es podran “salvar” aplicant-hi a la part afectada una capa de pintura especial i resistent.

El consistori s’ha gastat 20.000 euros en arranjar els desperfectes provocats per les pixades de gos. En 4 anys ja s’han canviat 21 pals de fanals.

El passat mes de juny, des de l’ajuntament es comunicava la despesa que ha comportat els desperfectes ocasionats per les pixades de gos als fanals. Des de l’any 2013 el cost ha estat de 20.000 euros i s’han hagut de substituir un total de 21 pals de fanals de diferents espais públics.