Nou embat al feixisme

L’anunci sobre la presència de legionaris durant la processó de Setmana Santa a Palafolls ha posat en alerta diverses entitats. De fet, es tracta d’un malestar que es repeteix, ja que no és el primer cop que els militars desfilen al municipi.

Des de la Plataforma Palafolls Antifeixista s’ha recordat el compromís arrencat al consistori de prohibir l’assistència del cos militaritzat a la celebració religiosa local. A més, també s’ha criticat el fet que “Palafolls sigui l’únic municipi català que hagi convidat la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios a una processó de Setmana Santa”, s’ha subratllat.

La presència dels legionaris a Palafolls és un atac a les persones que van patir la Guerra Civil espanyola i el franquisme.

En cas que des del consistori palafollenc no s’impedeixi la desfilada dels legionaris, la plataforma ha avisat que emprendrà accions de protesta abans i durant la celebració de la processó amb l’objectiu de mostrar el seu més enèrgic rebuig a la presència dels militars a Palafolls, que ha qualificat d’”atac a les famílies que van patir la Guerra Civil i la repressió franquista”. La primera d’aquestes mobilitzacions s’ha previst per al dia 28 de març a la tarda, davant l’ajuntament.

Palafolls Antifeixista engloba diverses entitats i partits polítics tant a nivell local com comarcal. Per posar de relleu la problemàtica que representa el moviment dels legionaris a la processó, la plataforma ha organitzat una taula rodona relacionada amb aquesta qüestió. L’activitat es farà al MID de Palafolls, aquest dissabte dia 24 de març a les 18 h.

Anuncis