#PrimaveraCatalana

foto Sanjuan

foto: Albert Sanjuán

La detenció a Alemanya del president Carles Puigdemont, aquest diumenge al matí, ha estat la gota que ha fet vessar el got. Milers de catalanes i catalans han sortit al carrer de manera pacífica per expressar el seu més enèrgic rebuig a les continuades mostres de repressió i violència exercides per l’estat espanyol, que en molts casos s’estan materialitzant empresonant a persones per la seva ideologia política.

Milers de persones han reclamat la implantació de la República catalana, la llibertat dels presos polítics i una vaga general.

Al llarg de la jornada de mobilització, nombroses malgratenques i malgratencs s’han anat sumat a les diferents accions pacífiques organitzades principalment des dels CDR. Entre d’altres, moltes d’elles han participat activament a la concentració que hi ha hagut a la subdelegació del govern a Girona, on s’hi ha despenjat la bandera espanyola i l’edifici s’ha pintat de groc.
També cal assenyalar la presència malgratenca a la multitudinària concentració que ha tingut lloc a Barcelona. Els seus carrers s’han omplert de milers de persones reclamant que s’investeixi president Carles Puigdemont, la implantació de la República catalana, la llibertat dels presos polítics i una vaga general. Precisament a Barcelona és on s’han viscut els moments de màxima tensió de la jornada de protestes degut a les violentes càrregues policials, que s’han saldat amb centenars de manifestants ferits i diversos detinguts.