Concentració contra el feixisme

La Plataforma Palafolls Antifeixista ha anunciat que es manifestarà davant l’ajuntament de la localitat. La concentració serà aquest dijous dia 29 de març a les 18 h. El col·lectiu s’ha refermat en l’objectiu de la convocatòria, mostrar el “rebuig a la desfilada dels legionaris pels carrers del barri de Sant Lluís” durant la processó de Setmana Santa, organitzada per la confraria Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls.
Tal i com ja s’ha exposat en diverses ocasions, la Plataforma Palafolls Antifeixista considera que s’utilitza la processó com a “excusa per fer apologia del feixisme i del militarisme”. En aquest sentit, es destaca la presència a la processó no només del cos d’exlegionaris sinó de nombroses organitzacions i personatges d’extremadreta.

L’ajuntament de Palafolls tem pels possibles enfrontaments entre partidaris i detractors durant la desfilada dels legionaris.

Des de la Plataforma Palafolls Antifeixista han recordat la moció aprovada l’any 2016 per l’ajuntament on es prohibeix la desfilada dels legionaris pels carrers del municipi. Per la seva banda, des del govern palafollenc s’ha traslladat la responsabilitat al departament d’Interior al·legant motius de seguretat i ordre públic, “davant del risc real i racional de seguretat pública i de possibles enfrontaments entre els partidaris dels ex-legionaris i els seus detractors, fet que seria del tot incontrolable per l’ajuntament amb els mitjans personals i materials dels que disposa”, s’ha indicat.