Nou pas per urbanitzar la desembocadura de la riera

“A finals del 2019 principis de 2020 hi hauria la possibilitat que comencessin les obres per urbanitzar la desembocadura de la riera de Palafolls”. Així ho ha apuntat la portaveu del govern malgratenc, Neus Serra. “El govern està treballant per desencallar aquest tema, tot i les dificultats que representa fer-ho en una situació com la que actualment estem travessant. No ens adormim”, ha assenyalat. Serra ha subratllat que l’objectiu prioritari és establir el calendari d’inici de les obres.

L’ACA i el govern malgratenc acosten posicions per tal d’arribar a un acord i tirar endavant el projecte.

La regidora sustenta les seves manifestacions en base a la trobada que el govern local ha mantingut recentment amb responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Segons Serra, l’agència ha mostrat “bona disposició” a resoldre la qüestió. En el decurs de la reunió, l’ACA hauria traslladat al govern la proposta de redactar un nou conveni de col·laboració per tal de fer realitat la urbanització del tram zero de la riera ja que, segons l’agència, el document de l’any 2009 està obsolet. Per la seva banda, però, el govern considera que el document continua vigent. En aquest sentit, ha demanat l’ACA que el mantingui, ha explicat Neus Serra.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha mogut fitxa després de l’anunci fet pel govern local -el mes de setembre de 2017- on es manifestava la intenció d’interposar un contenciós administratiu per obligar l’ens a executar les obres pendents de la desembocadura de la riera. En aquest aspecte, l’agència hauria demanat al govern la suspensió d’aquest contenciós.

més informació:

La desembocadura de la riera, als jutjats