Els legionaris desfilen a Palafolls

foto: Ràdio Palafolls

Unes 200 persones, segons la policia, s’han manifestat aquest Dijous Sant a Palafolls per rebutjar la presència dels legionaris a la processó del barri Sant Lluís. Convocats per la Plataforma Antifeixista i els CDR, els assistents s’han concentrat a les sis de la tarda davant l’ajuntament del municipi, on s’ha llegit un manifest. Poc després han iniciat una marxa en direcció a la processó. Unitats del cos d’antiavalots de la policia, però, han impedit que molts hi poguessin arribar ja que tenien els accessos a la zona pràcticament blindats.

La processó ha començat a primera hora del vespre, tal i com estava previst. Una setantena de legionaris -membres ja retirats- han desfilat pels carrers del barri enmig dels aplaudiments i ovacions dels assistents a la funció.
A pocs metres de la processó, i envoltats per un cordó policial, un grup de detractors i partidaris s’han escridassat. Segons ha indicat l’emissora de ràdio de Palafolls, una persona hauria estat agredida durant la jornada. Un fet que ha requerit la intervenció de la policia.

Al voltant de les 22 h la processó s’ha donat per acabada.