Mig any de l’1-O

Aquest primer d’abril s’acompleixen 6 mesos de la celebració del referèndum per l’autodeterminació de Catalunya. Una jornada electoral marcada per les brutals agressions policials. Una violència que va deixar un rastre d’unes 900 persones ferides, moltes d’elles en estat greu.

A Malgrat de Mar, les hores prèvies al referèndum, centenars de persones es van mobilitzar pacíficament per impedir el tancament dels col·legis electorals. Una mesura que tenia com a objectiu facilitar a la ciutadania el seu dret a vot. Al final de la jornada, la participació a Malgrat de Mar es va situar gairebé en el 43%. 5.290 persones van votar a favor de la proclamació de la República.

L’embat de l’Estat espanyol abans, durant i després del referèndum de l’1 d’octubre no ha tingut aturador. En l’actualitat, la repressió del govern espanyol manté empresonades a persones i polítics per defensar una ideologia determinada. D’altres, han hagut d’exiliar-se.