“Jo soc CDR”, suport als malgratencs detinguts

En Sergi i en Ramon -ambdós veïns de Malgrat de Mar- han estat detinguts per la policia aquest dimarts al matí. Es tracta de membres del col·lectiu La Forja Alt Maresme que van participar en la concentració pacífica -convocada pels CDR- al parc de la Ciutadella el passat 30 de gener. La policia acusa els dos joves d’un delicte de desobediència, atemptat i lesions a l’autoritat. Unes acusacions que els dos joves han negat.
Les detencions han tingut lloc a les portes de casa seva, a les 8 i les 9 h respectivament. Immediatament se’ls ha traslladat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Pineda de Mar. Allà, els dos joves s’han acollit al seu dret a no declarar i de cara al migdia han quedat en llibertat amb càrrecs.

Aquesta, però, no ha estat l’única detenció que s’ha produït durant la jornada de dimarts. De fet, 4 membres més del Comitè de Defensa de la República han estat detinguts pels mateixos fets. Paral·lelament, una integrant del CDR de Viladecans ha estat traslladada a Madrid acusada de terrorisme i rebel·lió pels talls de carreteres i l’aixecament de peatges que van tenir lloc durant la Setmana Santa.

Aquesta nova actuació policial ha estat entomada des de diversos sectors com un nou acte d’agressió, repressió i coacció a les llibertats per part de l’Estat espanyol. Les detencions s’han condemnat i les concentracions de suport als detinguts no s’han fet esperar arreu de Catalunya. A Malgrat de Mar, un nombrós grup de persones s’ha manifestat davant les portes de l’ajuntament per mostrar el seu suport als encausats, que han agraït l’aixopluc rebut pels assistents.
Durant la concentració s’ha repartit adhesius amb el lema Jo també soc CDR com a símbol de solidaritat amb els joves malgratencs detinguts i el col·lectiu ciutadà de defensa de la República.

cdr

Anuncis