L’alcaldessa, citada a declarar

La denúncia interposada per un particular obliga l’alcaldessa de Malgrat de Mar a fer acte de presència davant el jutge. El motiu no és un altre que la retirada de la bandera espanyola del balcó de l’ajuntament el dia 2 d’octubre de 2017 -i restablerta a finals de desembre-. Carme Ponsa, doncs, haurà de comparèixer aquest dijous al migdia als jutjats d’Arenys de Mar.
Des de la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’ha fet una crida a acompanyar l’alcaldessa fins les dependències judicials com a mostra de suport. Un gest que Ponsa els ha agraït, ha manifestat.

L’endemà de la celebració del referèndum de l’1-O, i com a conseqüència de la brutalitat emprada per la policia espanyola per impedir-lo, les banderes espanyoles es van retirar dels consistoris de moltes localitats catalanes, entre elles Malgrat de Mar. La mesura responia a una acció simbòlica en senyal de protesta pels fets ocorreguts durant la jornada electoral, que va finalitzar amb centenars de persones ferides arreu de Catalunya.