Les motxilles dels escolars i l’excés de pes

El pes i la col·locació de les motxilles és un dels factors a tenir en consideració si es vol evitar patir mal d’esquena. Una indicació adreçada en especial a les nenes i nens en edat escolar. En aquest sentit, Malgrat de Mar treballa per “prevenir i detectar possibles mals hàbits posturals”. Les fisioterapeutes locals Melanie Maibach i Meritxell Egea són les encarregades de recopilar dades sobre el pes de les motxilles entre els alumnes de 6è de primària. L’estudi forma part d’un projecte més ampli sobre l’ergonomia a les aules i que es realitza a les 5 escoles del municipi. Les conclusions que se n’extreguin determinaran les pautes a seguir en aquest àmbit.

L’estudi sobre el pes de les motxilles camina de manera paral·lela amb els tallers sobre higiene postural que Egea i Maibach desenvolupen en els centres educatius del municipi. L’activitat, que compta amb el suport del consistori malgratenc, es va iniciar el passar mes de febrer i té com a principal objectiu millorar la salut postural de les nenes i nens de Malgrat de Mar.

MiM.2