La piràmide de cordes s’enreda en la polèmica

La dita “mai plou al gust de tothom” s’ha fet evident amb la instal·lació d’una piràmide de cordes a la platja de Malgrat de Mar. Moltes són les persones que han qüestionat el seu preu, uns 22.000 euros, ja que el consideren desorbitat. La queixa s’ha manifestat sobretot a través de les xarxes socials. Diversos usuaris han expressat el seu malestar ja no només pel cost de l’element de joc sinó també per l’ordre de prioritats del govern local. Molts asseguren que “hi ha coses més importants en què invertir els diners que es recapten amb els impostos municipals”.

La piràmide tridimensional de cordes ha costat un total de 21.800 euros. El preu ha inclòs l’element i la construcció que la subjecta a la sorra, entre d’altres. El joc infantil s’ha col·locat a la zona de la platja de Malgrat Centre.

D’altra banda, qui ha sortit ha defensar l’adquisició de l’element de joc infantil ha estat la regidora d’Educació i Infància Núria Casajuana. També a través de les xarxes socials, Casajuana ha indicat que “els infants tenen tot el dret a trepar, a pujar alçades i a explorar, a jugar, de la manera més segura possible. La compra s’ha fet a través d’un procés de licitació i adjudicació transparent i objectiu”, tot recordant que l’expedient és públic. Casajuana ha puntualitzat que “tot val diners i tot és criticable”, posant com a exemple l’asfaltat d’un carrer, el canvi de contenidors, el mobiliari urbà o les obres d’una rotonda. La regidora ha assenyalat que “oferir aquest joc als més menuts no priva d’altres accions o projectes que també s’han de dur a terme, no és excloent, només faltaria”, ha etzibat.

A la polèmica pel cost de la piràmide tridimensional s’hi ha de sumar també les crítiques que hi han abocat els ecologistes. Alguns han denunciat la ubicació de l’estructura, a la platja. Consideren que amb aquesta actuació es degrada un espai que hauria de conservar-se de manera natural i rebutjen l’actuació, que malmet encara més la zona.

Enmig de tot plegat, els joves i els infants. Molt probablement aliens a la polèmica oberta, ja s’han afanyat a fer ús del nou joc a la platja. Els darrers dies es poden veure diversos grups enfilant-s’hi i fent tombarelles, alguns com autèntics professionals.

Anuncis