Creus grogues a la platja

creus grogues

Unes 150 creus grogues s’han clavat a la platja de Malgrat de Mar. En concret, l’acció s’ha dut a terme a la zona de la desembocadura de la riera, aquest diumenge al matí. Els autors de l’acte simbòlic han estat membres del CDR local, que d’aquesta manera han volgut denunciar “la mort de les llibertats a Catalunya”.
Les creus s’han col·locat a primera hora, al voltant de les 9 h. El fet de fer-ho en aquest punt de la platja -en plena zona turística- ha tingut com a objectiu fer visible entre els visitants estrangers la situació de repressió que es viu a Catalunya. En aquest sentit, molts dels qui s’hi han acostat, atrets per la inusual imatge que oferia la platja, han fotografiat i gravat en vídeo l’escena, segons han indicat des del CDR.

Al llarg de tot el dia, diversos membres del Comitè de Defensa de la República s’han anat tornant per preservar l’acció gràfica. Tot i això, de cara al migdia, no s’ha pogut evitar un incident amb un individu que pretenia retirar i endur-se les creus. L’home, que anava amb la cara tapada, s’ha enfrontat verbalment amb els membres del comitè, que li han retret les seves intencions. Finalment, l’individu ha marxat, emportant-se les creus que ja havia carregat al maleter del seu vehicle.

Passades les 17 h, els mateixos membres del CDR han retirat les creus grogues de la platja. D’aquesta manera s’ha donat per finalitzada l’acció simbòlica, que es repetirà al llarg dels pròxims dies i setmanes en diverses localitats de la comarca del Maresme, han assenyalat des del Comitè de Defensa de la República de Malgrat de Mar.

Anuncis