Queixes per la pèrdua d’aparcament al passeig

Passeig Marítim Malgrat Les queixes per la pèrdua d’aparcament al Passeig Marítim han caigut com una tromba d’aigua damunt el govern local. Tot i que molts han aplaudit la renovació de la zona turística, ciutadans del municipi han expressat el seu malestar pel projecte de remodelació, que preveu eliminar l’actual zona de pàrquing i convertir-la en un carril per a bicicletes. La reducció de la calçada i dotar-la de sentit únic de circulació de vehicles també ha aixecat recel entre veïns i veïnes. Alguns han acusat el govern municipal de vetllar només pels interessos turístics sense tenir en compte les necessitats reals de les persones que viuen en aquest concorregut punt de Malgrat de Mar.

La regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà, ha sortit al pas de les queixes dels ciutadans, reconeixent que amb la remodelació del passeig es perdran els llocs on fins ara s’hi podia estacionar el vehicle. “L’eliminació de les zones d’aparcament ja la recollia el projecte inicial, redactat l’any 2013”, ha recordat Castellà. “Els veïns, però, podran deixar el cotxe a l’avinguda Barcelona, com també hauran de fer-ho els autobusos”.
Pel que fa als espais de càrrega i descàrrega se n’habilitaran en els carrers perpendiculars al passeig, ha assenyalat la regidora d’Urbanisme. Mireia Castellà ha afegit que “la voluntat del govern és projectar una zona turística adaptada als nous canvis urbanístics, ambientals i socials, tal i com s’està fent en altres localitats. Volem fer un passeig per passejar”, ha puntualitzat.

El projecte de remodelació del Passeig Marítim de Malgrat de Mar es presentarà públicament aquest divendres al vespre, en un acte obert a tothom que es preveu celebrar al Centre Cultural a les 19 h.