Un cau amb història

cau malgrat

Una part de la història de Malgrat de Mar no es pot explicar sense l’arrelada presència dels escoltes al municipi. Centenars de castors, llúdrigues, llops, daines, ràngers, noies guies, pioners, caravel·les i trucs són els qui han passat pel moviment local, aprenent-hi principalment els valors i l’estima per la natura que els ha transmès durant anys l’entitat. Precisament, aquest 2018 l’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau en fa 60. Al llarg dels darrers mesos ha organitzat un seguit d’actes per commemorar-ho. En aquest sentit, s’han dut a terme activitats com una sortida a la muntanya, una xocolatada i una exposició fotogràfica, entre d’altres.

El colofó final a la celebració dels 60 anys de l’agrupament escolta el posarà l’acte previst per aquest dissabte. En primer lloc, es projectarà un documental que repassa la trajectòria del “cau”, al Centre Cultural a les 11.30 h. Passat el migdia -a les 13.30 h-, la plaça Xesco Boix aplegarà diverses activitats com un dinar popular, animació per a la mainada i diversos concerts. La festa s’allargarà fins ben passada la mitjanit.

Des de l’entitat s’ha fet un crida a la participació: “Escoltes, exescoltes, amics i amigues d’escoltes, futurs escoltes i qui no tingui res a veure amb l’escoltisme, tothom vingui a celebrar aquesta festa amb nosaltres!”.