El govern local, a Madrid

Membres del govern municipal han assistit a la sessió relacionada amb els pressupostos generals de l’Estat espanyol, que ha tingut lloc aquest dijous a Madrid . En concret, s’hi han desplaçat l’alcaldessa Carme Ponsa i els tinents d’alcalde i regidors Ramir Roger i Jofre Serret com representants del quadripartit malgratenc.
El motiu de l’assistència dels polítics locals no ha estat un altre que donar suport a les esmenes presentades per ERC i PDeCAT sobre Malgrat de Mar. En aquest sentit, els respectius partits -amb representació parlamentària- han sol·licitat 7 milions d’euros per a la remodelació del Passeig Marítim i 1,5 milions per a l’obertura de l’avinguda Mediterrània. Ambdós projectes aprovats pel plenari municipal i amb la previsió de posar-los en marxa abans de finalitzar aquest mandat.

Finalment, les esmenes presentades no han prosperat. Per tant, l’Estat espanyol no destinarà les partides econòmiques reclamades pels partits i que haurien servit per a finançar part dels projectes tant del Passeig Marítim com el de l’obertura de l’avinguda Mediterrània.

El viatge dels membres del govern local no ha agradat a l’oposició. Els socialistes malgratencs han criticat el desplaçament, ja que “tot està decidit” prèviament pels partits d’àmbit estatal i “no cal anar fins a Madrid (…) a fer-se una foto”. A més, des del PSC s’han queixat que la despesa del viatge s’hagi cobert amb diners públics.