Burxant en la memòria

33902789_206670136810579_8456925411962519552_n

foto cedida

Alumnes de 4t d’ESO dels instituts de Malgrat de Mar i Lloret han format part d’una prova pilot basada en la memòria històrica. En concret, un centenar d’estudiants s’han dedicat a investigar sobre el passat de les seves famílies. La iniciativa també ha inclòs una tasca dedicada a la recerca dels fets de l’enfonsament del vaixell Ciudad de Barcelona, així com la vida dels brigadistes que hi viatjaven.

Els resultats d’ambdues investigacions s’han exposat en el marc del Centre Cultural de Malgrat de Mar, aquest passat dimecres dia 30 de maig. La jornada ha comptat amb la participació de Lorraine Yeomans, professora de la Nowra High School (Austràlia). L’educadora ha dut a terme una feina similar amb els seus alumnes.
Un cop finalitzada la tanda d’exposicions, els estudiants han participat en una gimcana pels carrers del municipi, visitant els escenaris relacionats amb l’enfonsament del Ciudad De Barcelona. També han realitzat un taller de gravat acompanyats de Rob MacDonald, l’esscultor anglès encarregat de desenvolupar el projecte Solidarity Park.

El material didàctic que s’ha utilitat durant aquesta experiència sobre la memòria històrica es compartirà amb la resta d’escoles de Malgrat de Mar. L’objectiu és que en facin ús entre els seus alumnes. També se n’ha fet una versió en anglès “perquè instituts d’altres països hi puguin tenir accés”, s’ha indicat.

Finalment, aquest mes de juny el projecte es presentarà a la 4a Jornada d’Experiències Didàctiques de Memòria Històrica, organitzada pel Memorial Democràtic i on hi col·labora el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Anuncis