Els camins escolars, a tocar

camins escolars Malgrat de Mar continua desplegant el projecte dels camins escolars, que ha de facilitar a la mainada el trajecte diari fins a l’escola. Un recorregut que ben aviat les nenes i nens podran fer a peu o amb bicicleta amb total seguretat.
La implantació s’està duent a terme al voltant dels centres educatius, enllaçant el tram que va des de les zones d’aparcament fins l’escola. Bona part dels trajectes ja es troben indicats amb pintura viària de color vermell, que transcorren de manera paral·lela a la vorera. En alguns punts s’hi ha col·locat pivots per impedir que els vehicles hi aparquin. Des de la Policia Local s’ha assenyalat que les tasques de senyalització està previst que finalitzin de cara al mes de setembre.
Un cop s’inicii el curs escolar, alumnes i famílies rebran díptics informatius amb tots els detalls sobre l’ús i objectius dels camins escolars.

La implantació dels camins escolars comportarà que s’impedeixi la circulació en alguns carrers. En aquest aspecte, el carrer Escoles i el Passatge Alsina, on es troben ubicats els col·legis Montserrat i Chanel respectivament, romandran tancats durant les hores d’entrada i sortida a l’escola. En el cas del carrer Escoles, mentre es trobi tancat, es permetrà el pas de vehicles pel carrer Sant Esteve.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de les escoles del municipi, a qui se’ls va traslladar la idea amb la finalitat de recollir els seus suggeriments i aportacions. La iniciativa ha estat rebuda amb bons ulls tant pel sector educatiu com la majoria de les famílies. Tot i això ha generat alguns dubtes com, per exemple, les dinàmiques que se seguiran en cas de pluja o la necessitat de places d’aparcament suficients per deixar el vehicle als pàrquings.

Anuncis