“Salvem Can Palomo”

can palomo Un grup d’historiadors locals reclama la catalogació com a Bé Cultural d’Interès Local la finca de Can Palomo de Malgrat de Mar. Per reforçar la seva demanda, aquest dimecres al matí han entrat una moció al consistori on conviden als grups polítics amb representació municipal a sumar-s’hi i encapçalar-la. Segons ha explicat una de les impulsores de la proposta, la historiadora Sònia Garangou, la moció detalla la importància de salvar la finca, així com els elements d’interès que conté per a la seva catalogació. Els historiadors també demanen posar-se en contacte amb el propietari per conèixer de primera mà “quines intencions té”, ja que el nou amo de Can Palomo vol construir-hi habitatges. Aquest fet comportaria l’enderroc de bona part de l’antic edifici que els historiadors volen salvaguardar.

Can Palomo és una finca catalana que data de principis del segle XX. Es tracta de “la única granja que queda a Malgrat de Mar amb les instal·lacions tal i com eren a l’època, a més hi ha molts elements que la lliguen a la nostra història”, ha subratllat Sònia Garangou.

Per saber més:

Can Palomo té nou propietari