Alerten de rossegadors a la plaça

plaça església Veïns del municipi alerten novament de la presència de rossegadors a la plaça de l’Església. Segons alguns testimonis, els animals s’han vist fins i tot a plena llum del dia, tot travessant la plaça, mentre hi passegen els vianants o hi juga la mainada. Els veïns han destacat que es tracta de cries, i que per tant podrien tenir el cau ben a prop.

Durant el dia, moltes persones ofereixen menjar als coloms, bàsicament pa. De les restes se n’aprofiten altres animals com les rates, que surten del cau per alimentar-se. Un fet que comporta la seva proliferació, convertint-se en un problema de salut pública.

Periòdicament, l’ajuntament contracta els serveis d’una empresa especialitzada en control de plagues. En casos com l’esmentat, primer es treballa per localitzar el cau i en detectar que no es tracti d’una colònia. Després s’instal·len trampes en diversos punts per enxampar els animals.