Suïcidi o assassinat?

Duque La matinada del dia 30 de maig de 2013 troben mor al seu apartament de Madrid Mario Biondo, operador de càmera i parella d’una popular presentadora de televisió, Segons les primeres investigacions, la mort de Biondo va ser deguda a un suïcidi i el cas es va arxivar ràpidament. Els pares del càmera -d’origen italià- no accepten la versió policial i recorren fins a quatre pèrits independents -també italians- amb l’objectiu de descobrir les causes reals de la mort del seu fill. Els plantejaments inicials dels experts assenyalen l’homicidi com la causa més probable de la mort de l’operador de càmera. Poc després, a aquestes hipòtesis se n’afegeix una altra, l’elaborada per Lluís Duque, pèrit criminalista i membre de la Policia Local de Malgrat de Mar. En l’informe, elaborat durant el seu temps lliure i amb recursos propis, Duque conclou que “Mario Biondo només va poder morir assassinat”. Amb el pas del temps, la tossuderia dels pares de la víctima i el detallat document forense de Lluís Duque, la justícia s’ha vist pràcticament obligada a reobrir el cas.

Aquest passat dimecres dia 20 de juny a la tarda, el pèrit ha reconstruït a Malgrat de Mar l’escenari del suposat crim. En unes instal·lacions particulars s’ha recreat l’habitació on aquella matinada van ocórrer els tràgics fets. L’escena s’ha emès en directe i en horari de màxima audiència per la televisió pública italiana, que ha desplaçat fins el municipi membres destacats del seu equip per entrevistar i seguir les investigacions del policia local.