“Protestar no és delicte”

jutjat Figueres

foto: Sergi Fuentes

La defensa del malgratenc encausat pels talls de carretera a l’Alt Empordà el 27 de març, ha reiterat la demanda d’arxivament del cas. L’activista ha declarat davant el jutge que en el moment dels fets exercia el seu dret a manifestar-se i que van ser els Mossos els qui van actuar amb violència per fer-lo fora. “Li van pressionar l’abdomen i els canells. Davant això no va fer cap tipus de resistència”, ha manifestat l’advocada de jove imputat. “La seva llibertat va ser limitada i coartada”, ha assenyalat.
L’estratègia de la defensa ha consistit bàsicament en demostrar que el jove activista no va cometre els delictes de desordres públics i desobediència greu a l’autoritat pels quals se l’acusa.

L’activista malgratenc va comparèixer el passat divendres al jutjat d’instrucció número 7 de Figueres. Ho va fer al costat d’onze investigats més pels mateixos fets. D’aquests, bona part es van acollir al seu dret a no declarar, dos van respondre a les preguntes formulades pels seus advocats i dos no es van presentar.

Els activistes van rebre el suport d’un nombrós grup de persones, que es van concentrar davant les portes del jutjat per mostrar el seu rebuig i “plantar cara a la repressió”.

baner La Troca 20062018

c. Indústria, 69 Malgrat de Mar – t. 683 308 341 – info@latroca.info