El tanatori, sense data d’inici

tanatori La construcció del tanatori continua sense data d’inici. La urbanització i instal·lació de serveis bàsics com llum i aigua en el terreny on s’hi ha d’ubicar continua pendent. Aquest fet comporta que l’obra encara no hagi començat. Els responsables en són els amos del solar, l’empresa Gerimar. “Es tracta d’unes obligacions que han de complir i que de moment no han fet”, han lamentat des de Cabré Junqueras, encarregats del projecte de construcció del tanatori. “Confiem en què Gerimar ho faci ja que els varem comprar un terreny a un preu molt car, fora de mercat”, ha indicat Josep Maria Mons, gerent dels serveis funeraris. Mons també ha revelat que els representants polítics de l’època els van assenyalar que aquell espai -a l’entrada sud de Malgrat de Mar- era l’únic en tot el municipi on s’hi podia construir el tanatori. “Els propietaris del terreny ens van demanar molts diners, molt per sobre del normal de l’època”, ha reiterat.

Cabré Junqueras disposa des de fa més d’un any el permís d’obres, però considera absurd iniciar-les sense tenir els terrenys urbanitzats ja que després no obtindrien la llicència d’activitats per l’obertura del servei. “Fins que no hi hagi la seguretat i certesa que tindrem el permís d’activitat no començarem”, ha recalcat Josep Maria Mons.

Tot i les dificultats, des de Cabré Junqueras es mostren confiats. “Esperem que es resolgui en breu i es puguin tirar les obres endavant. Es van obrint tanatoris als pobles del costat i creiem que Malgrat de Mar també en requereix un, per això varem fer la inversió”, ha manifestat Josep Maria Mons.