Acord amb Adif per la reforma del Passeig

tren passeig Els darrers dies s’havia especulat sobre una possible “impugnació” del projecte de reforma del Passeig Marítim per part d’Adif, ja que part dels terrenys afectats són propietat de l’empresa espanyola d’infraestructures ferroviàries. Un rumor que des del govern local s’han afanyat a desmentir rotundament.

Relacionat amb aquesta qüestió s’ha pronunciat la regidora d’Urbanisme en el decurs del ple extraordinari celebrat aquest dijous al consistori. Mireia Castellà ha recordat que Adif és l’amo de terrenys afectats per l’obra, bona part dels quals són de domini públic. En concret, el vial per on hi circulen els vehicles. Castellà ha explicat que al llarg de les darreres setmanes s’han mantingut diverses reunions amb representants de l’empresa ferroviària per acordar una solució que permeti tirar endavant sense entrebancs les millores al passeig. En aquest sentit, la regidora ha detallat que Adif permetrà les obres en els seus terrenys a canvi que el consistori assumeixi els cost de les millores en matèria de seguretat. A més, també s’ha demanat a Adif la concessió dels terrenys de domini públic i la possibilitat de comprar els que no ho són en un termini de 5 anys.

La sessió plenària ha abordat l’aprovació definitiva de la reforma del Passeig Marítim, així com les al·legacions que s’hi havien presentat. D’un total de 35 se n’han acceptat referents al canvi d’ubicació de contenidors soterrats i l’habilitació d’una zona de jocs per a la mainada, entre d’altres. Les contribucions especials que hauran de pagar els propietaris de les finques és una altra de les qüestions que s’han debatut al llarg de la jornada política. Ambdós punts -l’aprovació del projecte i les contribucions especials- s’han aprovat amb els vots a favor dels membres de l’equip de govern. Els partits a l’oposició s’han abstingut.

Aldarulls, amenaces i insults masclistes

El ple s’ha suspès uns minuts tot just en començar, ja que diverses persones del públic han increpat l’alcaldessa, regidores i regidors per no incloure en l’ordre del dia el punt de precs i preguntes, un fet que no es contempla en un ple de caràcter extraordinari. Finalment, però, el govern ha cedit i la demanda s’ha inclòs. Alguns dels assistents estaven visiblement alterats i ha calgut la presència d’agents de la policia per evitar que es produïssin aldarulls. Tot i això, la sessió plenària s’ha hagut d’interrompre en diverses ocasions degut als insults i actituds masclistes llançades per un grup de presents a la sala. Una quinzena d’exaltats l’han hagut d’abandonar i el ple ha pogut transcórrer i finalitzar amb relativa normalitat.