Controlaran l’accés de vehicles al centre

pilones En breu, per accedir en vehicle al centre de Malgrat de Mar caldrà estar degudament autoritzat. La mesura serà possible un cop s’hagi instal·lat un sistema de control d’accés amb càmeres, que estaran ubicades en els carrers Ramon Turró, Mar i Mallorca. D’aquest tipus de càmeres de control se’n posaran un total de quatre, llegiran les matrícules dels vehicles autoritzats i els permetran l’accés. Els dispositius reconeixeran aquells que tinguin permís per fer-ho, en cas contrari se’ls sancionarà de manera automàtica.
Aquestes càmeres substituiran les actuals pilones activades a distància, un sistema que ha provocat danys a vehicles en diverses ocasions i que s’ha demostrat com a poc efectiu per diferents motius.

Tot just fa una setmana, el govern local va aprovar les bases per contractar l’empresa que haurà de muntar el nou sistema. El cost inicial pel seu subministrament i instal·lació és d’uns 40.000 euros.

Rebuig veïnal

Ara fa un any, l’anunci d’instal·lació d’aquest nou sistema de control d’accés a través de càmeres va comportar el rebuig d’alguns veïns de la zona. Consideren que el fet de registrar les matrícules dels seus vehicles -i la d’aquells que els visitin- vulnera el seu dret a la intimitat.

Anuncis