Un passeig de més de 8 milions d’euros

Passeig Marítim Malgrat de Mar

Els propietaris de finques al Passeig Marítim ja saben què hauran de pagar per la reforma a la zona turística. Es tracta de contribucions especials que oscil·len entre els 1.500 i els 200.000 euros, depenent dels metres quadrats i característiques del seu immoble. Els pagaments es podran fer de manera fraccionada, en 6 quotes a partir de l’any que ve.
Les obres de millora del Passeig Marítim costaran aproximadament uns 8.370.000 euros. El 70% d’aquest import l’assumirà el consistori. La resta, el 30%, anirà a càrrec dels propietaris afectats, a qui se’ls donarà les facilitats necessàries per poder front al pagament.

Pel que fa a les quantitats més elevades, aquestes corresponen principalment als amos d’hotels, que en són un total de 7. Les contribucions especials inferiors a 1.500 euros s’aplicaran a 1.293 veïnes i veïns, alguns dels quals són propietaris amb segona residència.

En contra de les contribucions

Molts propietaris, esperonats per determinats grups polítics a l’oposició, sovint s’han mostrat contraris a pagar per la millora del passeig. La darrera ocasió va tenir lloc durant la sessió plenària celebrada el dia 28 de juny al consistori. Un grup d’afectats va interrompre reiteradament amb crits i insults el debat polític dedicat a l’aprovació del projecte i les contribucions especials. Finalment, se’ls va haver de convidar a abandonar la sala.