La Verneda, sense festa

Enguany, el veïnat de La Verneda no celebrarà les festes del barri, una de les més populars els darrers anys al municipi i que havia aplegat desenes de persones al parc Francesc Macià. Segons ha transcendit, el cansament dels membres de l’entitat veïnal que l’organitzava, la manca de relleu i la poca implicació d’associats i veïns -la majoria d’edat avançada- han estat alguns dels principals motius pels quals des de l’organització s’ha decidit suspendre la festa aquest 2018.
El govern local ha indicat que des del consistori se’ls ha ofert suport logístic i econòmic per tirar endavant l’activitat. Un gest que s’ha agraït, però al mateix temps rebutjat.

La festa del barri de La Verneda no ha comptat amb cap tipus de subvenció municipal, segons el president de l’associació de veïns. La festa s’ha pagat amb les aportacions dels socis, patrocinis de privats i amb la recaptació que s’aconseguia a través de les vendes del bar instal·lat en el lloc de l’esdeveniment. El tret de sortida a una de les darreres celebracions de la festa del barri de La Verneda, en concret l’estiu del passat 2016, el va donar l’exalcaldessa socialista Conxita Campoy, que hi va actuar com a pregonera.