Hostes vingueren…

Vespa_velutina_side

foto: wikimedia

Definitivament, la vespa asiàtica s’ha de sumar a la llista d’espècies invasores instal·lades a Malgrat de Mar com, per exemple, les cotorres argentines i el mosquit tigre. Segons els Agents Rurals, els primers nius al municipi es van detectar a principis d’any -en concret, el mes de febrer-. De les hores ençà, moltes han estat les persones que s’han topat amb aquest insecte originari del sud-est asiàtic. La vespa asiàtica “es troba dins la seva àrea de distribució actual”, ha assenyalat el cos d’Agents Rurals.

La vespa asiàtica (o vespa velutina) no és especialment agressiva amb les persones. La seva picada és similar a la provocada per la vespa natural del territori, tal i com asseguren els experts. Sens dubte, però, qui pateix més les conseqüències de la seva aparició són les abelles autòctones, ja que n’és el seu depredador natural. La vespa asiàtica provoca danys en l’apicultura i causa molèsties en habitatges i edificis -que és on hi construeix habitualment els nius.

La Generalitat disposa d’un protocol per vigilar, controlar i eliminar -si cal- els nius de la ja temuda vespa asiàtica.

Anuncis