La més antiga de Malgrat de Mar

impremta Montalt

La família Montalt ha fet donació de maquinària, mobiliari i material relacionat amb la impremta més antiga de Malgrat de Mar. L’activitat de la Impremta Montalt es va iniciar l’any 1919 de la mà de Sebastià Montalt Fontrodona, que amb 21 anys d’edat va obrir al carrer Maó la primera impremta al municipi. L’empresa va destacar sobretot pels seus treballs realitzats de manera artesanal. L’any 2000 va tancar definitivament.
Al llarg de tots aquests anys, per les mans dels qui van treballar a l’impremta hi van passar centenars de revistes, programes de festa major, cartells… No només de Malgrat de Mar sinó també de localitats veïnes. Un reguitzell pràcticament infinit d’impressions que han deixat empremta i representen, sense dubte, bona part de la història del municipi.
Els propietaris i hereus d’aquest llegat històric han acordat cedir-lo al consistori, que l’integrarà al patrimoni local amb la finalitat de garantir-ne la seva “integritat, conservació, valoració i preservació”.

La família ha volgut recordar que l’any 2009 ja es va fer un primer lliurament a l’arxiu municipal de documents en suport paper, on hi consta l’inventari del fons de la Impremta Montalt molt més complet.

Anuncis