No hi haurà pregó

Cultura ultima els detalls de la programació de la festa major Sant Roc 2018 a Malgrat de Mar. Com és habitual, el programa englobarà activitats arrelades i de recent incorporació. Enguany, però, s’ha de subratllar l’absència d’un dels elements principals i que tradicionalment dona obertura a la festa, el pregó. El responsable polític de Cultura, Paco Màrquez, ho ha confirmat. El regidor ho ha justificat indicant que a Malgrat de Mar no existeix una clara tradició pel que fa a la realització del pregó de festa major. En aquest sentit, habitualment s’ha optat per un model dispers, apostant per la contractació de personatges o grups populars provinents de diferents sectors.
Sobre quin és el format de pregó que s’hauria d’implantar, Màrquez considera que no és una tasca senzilla i necessita d’un ampli debat, posant com a referents pregons de caràcter participatiu com els que es fan a Palafolls, on els seus ciutadans en formen part i es converteixen en protagonistes.
Màrquez ha assenyalat que els detalls de tot plegat es donaran a conèixer en breu, en el decurs de la presentació de la programació de Sant Roc 2018, prevista en roda de premsa per aquesta setmana.

L’any passat, els responsables del pregó van ser veïnes i veïns de Malgrat de Mar, que es van convertir en protagonistes de l’acte a través d’un vídeo.