Cases unifamiliars: el futur de Can Palomo

Can Palomo.2

L’enderroc de la masia i la construcció de 17 cases unifamiliars. Aquest és el futur que li espera a Can Palomo. L’actual propietari de la finca, però, manté una porta oberta al diàleg.

El passat mes de juny, l’empresari local Eusebi Vàzquez va adquirir la propietat de Can Palomo, per un preu que ha preferit no revelar, després que el consistori trenqués les negociacions amb els antics amos per comprar-la.

Abans de fer-se amb la finca, l’empresari es va assegurar de què s’hi podia fer, en base al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que en l’actualitat permet edificar en part dels terrenys. Vázquez va apostar per tirar endavant la compra de Can Palomo i construir-hi un nombre de cases unifamiliars que li permetés recuperar, com a mínim, la inversió feta. La previsió de Vàzquez és començar a desenvolupar el projecte d’aquí a 2 o 3 anys, en espera d’unes condicions més favorables en el sector immobiliari.

Recentment -arran de la reclamació efectuada per un grup d’historiadors locals- els partits polítics, tant al govern com a l’oposició, han manifestat la intenció de preservar la masia de Can Palomo. Eusebi Vàzquez ha manifestat la seva sorpresa per aquest fet ja que “fins ara, des de l’ajuntament, no hi ha hagut mai cap interès en catalogar la finca”, ha assenyalat.

Pel que fa a la seva possible catalogació, Vàzquez s’ha fet assessorar per experts. Aquests li han assegurat que la masia “no té cap tipus de valor estètic o arquitectònic”. Actualment, segons l’empresari, l’immoble és inhabitable i caldria dur a terme una reforma integral d’un alt cost econòmic. El que no posa en tela de judici és el “valor sentimental” que pot representar la propietat per al poble.

Tot i la situació generada, l’empresari continua endavant amb les seves intencions inicials. En aquest sentit, ja ha sol·licitat el permís d’enderroc corresponent, que el consistori li hauria d’atorgar abans del mes de setembre. Eusebi Vàzquez, però, deixa la porta oberta al diàleg i ha assegurat que està disposat a mantenir una trobada amb totes les parts interessades.

promo accés gratuït 2