“No puc esperar!”, als hospitals

Els hospitals de Calella i Blanes s’han adherit al projecte “No puc esperar!”, que pretén facilitar a les persones amb malaltia de Crohn o colitis ulcerosa l’ús dels lavabos tant d’equipaments públics com de bars, restaurants i comerços de manera gratuïta i prioritària. Ambdós centres hospitalaris ja han començat a lliurar les targetes, gratuïtes i anònimes, a les persones que pateixen aquestes malalties. Aquesta identificació els ha de servir d’autorització perquè puguin fer ús dels lavabos de diferents centres, establiments, comerços o locals que s’han unit a aquesta campanya.

Malgrat de Mar es va sumar al projecte l’abril de 2016. En l’actualitat hi ha un total de 15 espais adherits. A excepció d’un, la resta són equipaments o edificis públics: els pavellons esportius, la biblioteca, el parc del Castell, l’arxiu o l’ajuntament. En cap dels casos s’hi pot trobar l’adhesiu que els identifica com a establiment col·laborador del projecte “No puc esperar!”.

Segons les darreres dades oficials, una trentena de malgratenques i malgratencs tenen diagnosticada la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa. Es tracta de dos patologies gastrointestinals no contagioses i cròniques. Alternen períodes de relativa normalitat amb brots, que és quan es produeixen els símptomes més forts de la malaltia. Entre la simptomatologia hi ha dolor agut i diarrees fortes, freqüents i sobtades. Els brots acostumen a incapacitar totalment els malats impedint-los realitzar les tasques quotidianes com treballar. També té importants afectacions en l’àmbit de la vida familiar i social.