Empestats, preludi de la festa

atrezzo Empestats

Aquest primer divendres d’agost, la festa dels Empestats agafa protagonisme a Malgrat de Mar. La setena edició de la recreació dels fets que van ocórrer durant la pesta bubònica del segle XVII, arrenca amb una posada en escena a la biblioteca La Cooperativa. L’acte començarà a les 19 h i consistirà en el relat i l’escenificació de diversos contes relacionats amb la temàtica.
De cara a dissabte a la tarda, un mercat d’època i una mostra d’artesans ocuparà el carrer de Mar. Ja ben entrada la nit, més de mig miler de persones -amb entrada i inscripció prèvies- recorreran diferents espais i edificis del municipi per veure la dramatització de l’acurat relat sobre l’epidèmia de pesta que va assotar Malgrat de Mar.
Enguany s’ha previst oferir al públic l’oportunitat de rememorar escenes d’anteriors edicions. En concret se’n faran dues, que tindran lloc també dissabte a Can Sala i Can Campassol a partir de les 21 h.

Una xerrada sobre El procés de creació d’un retaule tancarà la festa dels Empestats. L’activitat es farà dijous dia 9 d’agost. Serà a l’arxiu municipal a la nit.

Tot i que es desmarca del programa d’actes, els Empestats pràcticament donen el tret de sortida a la celebració de la festa major Sant Roc 2018 a Malgrat de Mar, que s’inicia el pròxim cap de setmana.

Anuncis