Un any del 17-A

Tal dia com avui d’ara fa un any, una furgoneta envestia els vianants que transitaven per la Rambla de Catalunya. 15 persones van morir i un centenar van resultar ferides, moltes de gravetat, en un dels dies més fatídics de la història recent de Catalunya. Immediatament, els fets es van qualificar d’atac terrorista. La policia va activar el protocol per detenir-ne els autors. Com a conseqüència de l’operatiu, dos individus van ser detinguts relacionats amb l’atac.
Passada la mitjanit d’aquell dijous dia 17 d’agost, la policia va abatre cinc terroristes a Cambrils quan es disposaven a cometre un nou atemptat. Durant el tiroteig, 6 civils i un agent van resultar ferits.

L’atac terrorista va trasbalsar tant la societat civil com la política i es va convertir en tema de conversa durant les hores posteriors a l’atemptat. Al carrer, les veus dels veïns expressaven perplexitat, ràbia, impotència i rebuig davant els fets succeïts.
Les xarxes socials es van omplir de missatges de solidaritat amb Barcelona i de condemna a l’atemptat terrorista. Ciutadans i membres dels partits polítics locals van expressar el seu suport a les víctimes i familiars i van condemnar l’atac.

Cinc minuts de silenci davant l’ajuntament

A proposta de l’ACM, s’ha convocat els ajuntaments i consells comarcals a fer cinc minuts de silenci aquest divendres al migdia amb motiu del primer aniversari dels atemptats ocorreguts a Barcelona i Cambrils el 17 d’agost de 2017. A través d’un comunicat, s’ha assenyalat que la convocatòria vol homenatjar les víctimes, així com reivindicar la tasca desenvolupada pels cossos d’emergència i de seguretat durant l’atemptat.